جدیدترین اخبار :
  • حضور منطقه آزاد چابهار در ششمین نمایشگاه بین المللی حمل‌ونقل، لجستیک و صنایع وابسته
  • سفر وزیر اقتصاد به چابهار و اولویت‌های دولت برای توسعه سیستان و بلوچستان
  • امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰۰ کلاس درس در جنوب استان سیستان و بلوچستان
  • جزئیات پروژه‌های کلان و پیشنهادات مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در دیدار با وزیر اقتصاد
  • وزیر اقتصاد: توسعه مناطق آزاد و مولدسازی دارایی‌ها، محور شتاب سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان

سفر وزیر اقتصاد به چابهار و اولویت‌های دولت برای توسعه سیستان و بلوچستان

اقتصادی | تاریخ خبر : 4/06/04 | تعداد بازید :22
در سفر یک‌ روزه وزیر اقتصاد به سیستان و بلوچستان، مجموعه‌ای از طرح‌های عمرانی، آموزشی، درمانی و گردشگری در جنوب این استان افتتاح و کلنگ‌زنی شد؛ سید علی مدنی‌زاده در این سفر با تاکید بر لزوم مولدسازی دارایی‌های دولت، عواملی مانند تاسیس ستاد توسعه استانی و ارتقای بخش‌های فرهنگی و آموزشی را از اولویت‌های توسعه متوازن در این خطه برشمرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، سید علی مدنی‌زاده وزیر امور اقتصادی و دارایی در دومین روز از هفته دولت (دوشنبه سوم شهریور) به‌همراه جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه وارد جنوب سیستان و بلوچستان شد تا با بازدید میدانی پروژه‌های زیرساختی، آموزشی و اقتصادی، راهکارهای تسریع در روند توسعه این استان را با مشارکت مدیران محلی و فعالان اقتصادی بررسی کند.

بازدید از منطقه نمونه گردشگری «گوردیم»، شرکت فولاد مکُران، مجتمع کشت و صنعت، کلنگ‌زنی بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی و افتتاح ۲۴۴ کلاس درس بخشی از برنامه‌های سفر یک‌روزه وزیر اقتصاد به چابهار بود؛ وی همچنین در نشست‌هایی جداگانه با استاندار، مدیران محلی و فعالان بخش خصوصی ضمن تبیین سیاست‌های راهبردی دولت در حوزه اقتصادی بر لزوم تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری، استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی و توسعه‌گرایی با رویکرد عدالت‌محور اشاره کرد.

در این سفر، تفاهم‌نامه احداث یک‌هزار کلاس درس در جنوب سیستان و بلوچستان به امضا رسید و پروژه هوشمندسازی خدمات شهروندی و گردشگری در منطقه آزاد چابهار نیز رونمایی شد؛ وزیر اقتصاد با اشاره به اهمیت پیوند عدالت آموزشی با توسعه اقتصادی، سرمایه‌گذاری در آموزش را زیربنای توسعه پایدار در مناطق کمتر برخوردار دانست و گفت: مسیر پیشرفت استان سیستان و بلوچستان باید بر پایه توانمندسازی نسل آینده شکل بگیرد.

مدنی‌زاده با اشاره به سه‌محور سیاستی وزارت اقتصاد شامل «صادرات‌محوری»، «مشارکت عمومی‌ -‌ خصوصی» و «تقویت مناطق آزاد»، بیان کرد: دارایی‌های دولت خارج از استان به‌ویژه زمین‌های بدون‌استفاده در تهران می‌تواند منبعی برای تأمین مالی پروژه‌های اولویت‌دار سیستان و بلوچستان باشد و از این ظرفیت در قالب الگوهای مشارکتی باید استفاده شود.

وی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای شکوفاسازی توانمندی‌های سیستان و بلوچستان گفت: همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، سیستان و بلوچستان «گنج پنهان» ایران است و باید شرایطی فراهم شود که این گنج به منصه ظهور برسد.

وزیر اقتصاد همچنین تاکید کرد: امیدواریم با اقداماتی که در آینده نزدیک انجام خواهد شد به نقطه‌ای برسیم که پس از پایان دولت چهاردهم، دیگر از واژه محروم برای سیستان و بلوچستان استفاده نشود.

 

 

ستاد توسعه استانی، راهکار دولت برای شتاب‌بخشی به طرح‌ها

وزیر امور اقتصادی و دارایی در این سفر با اشاره به راه‌اندازی ستاد توسعه استانی در وزارتخانه متبوع خود، گفت: این ستاد مأموریت دارد با همکاری مستقیم استانداران، مشکلات میدانی را شناسایی و برای آن‌ها راهکارهای عملیاتی ارائه کند؛ رشد اقتصادی پایدار تنها در صورت بهره‌گیری از ابزارهای نوین تأمین مالی، کاهش وابستگی به بودجه عمومی و تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری محقق خواهد شد.

مدنی‌زاده با بیان اینکه دولت به‌دنبال جذب منابع غیردولتی با تکیه بر دارایی‌های بدون‌استفاده است، خاطرنشان کرد: مولدسازی این دارایی‌ها به‌ویژه املاک مازاد دولت در تهران، می‌تواند موتور مالی پروژه‌های استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان باشد.

وی همچنین از انتشار اوراق ارزی با نرخ بهره پایین برای پروژه‌های صادرات‌محور خبر داد و آن را ابزاری برای تحریک تولید و جذب سرمایه‌گذاری خارجی دانست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در بازدید از منطقه آزاد چابهار و پروژه‌های صنعتی و گردشگری این منطقه به نقش بی‌بدیل آن در تحقق توسعه صادرات‌محور اشاره کرد و گفت: چابهار ظرفیت تبدیل‌شدن به یکی از قطب‌های تجارت منطقه‌ای را دارد اما برای تحقق آن، نیازمند رفع موانع تولید، تسهیل صدور مجوزها، ترخیص سریع کالا از گمرک و اصلاح سیاست‌های ارزی هستیم.

مدنی‌زاده، توسعه همراه با پیوست فرهنگی و اجتماعی را ضروری خواند و افزود: اقدامات شتاب‌زده بدون توجه به پیامدهای فرهنگی، ممکن است باعث ایجاد شکاف اجتماعی شود؛ توسعه پایدار تنها زمانی محقق می‌شود که مردم منطقه در طرح‌ها مشارکت واقعی داشته باشند.

 

بیجار: توسعه سیستان و بلوچستان نیازمند اختیارات ویژه و اراده عملیاتی است

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در سفر وزیر اقتصاد با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان در مناطق مرزی و آزاد تجاری، بخش نیروی انسانی و منابع طبیعی، گفت: با وجود این توانمندی‌ها، هنوز بخش زیادی از جمعیت استان با فقر مواجه هستند و لازم است دولت نگاه متفاوت‌تری به توسعه این استان داشته باشد.

منصور بیجار با بیان اینکه تفویض اختیارات بیشتر به مدیران استانی از مطالبات جدی است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید دارند، افزود: تصمیمات اقتصادی تا زمانی که در تهران متمرکز باشد، نمی‌تواند پاسخگوی چالش‌های بومی و نیازهای فوری استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان باشد.

وی با بیان اینکه برخی از مصوبات سفر رئیس‌جمهور هنوز اجرایی نشده است خواستار تسریع در اجرای این تعهدات شد و اظهار کرد: از جمله این موارد، فعال‌سازی مرزهای رسمی «پیشین» و «ریمدان» و تسهیل تردد کالا و کامیون‌ها در این مسیرهاست که باید در اولویت قرار گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان با انتقاد از تمرکز منابع مالی در پایتخت، تصریح کرد: سهم استان از مالیات و درآمدهای تولیدی خود به‌طور کامل تأمین نمی‌شود و این روند مانع توسعه متوازن شده است.

وی همچنین خواستار اجرای سریع منطقه آزاد مشترک ایران و پاکستان و تقویت تجارت مرزی شد.

 

 

 

پروژه‌ اتصال چابهار به کریدور اقتصادی چین - پاکستان

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز در جریان سفر وزیر اقتصاد به چابهار از اجرای پروژه زیرساختی ۳۸۵ میلیون دلاری برای اتصال بندر چابهار به ریمدان و سپس به کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) خبر داد و گفت: مذاکراتی برای تکمیل «تأمین مالی خارجی» (فاینانس) این پروژه با چین در حال انجام بوده و تحقق آن نیازمند حمایت وزارت اقتصاد است.

محمدسعید اربابی با اشاره به پروژه‌های بزرگ در دست اجرای این منطقه افزود: طرح‌های پتروشیمی کیمیا صنعت، بدر شرق و فولاد مکُران تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسند.
وی همچنین از راه‌اندازی بورس آبزیان، پیگیری ایجاد منطقه آزاد مشترک ایران و پاکستان در ریمدان و افزایش ۲ هزار تخت هتلی تا پایان شهریور ۱۴۰۵ خبر داد.

وی، خواستار صدور مجوز تردد برای یکهزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون پلاک منطقه آزاد تا مرز میلک و رفع محدودیت‌های تردد در سیستان و بلوچستان شد و تصریح کرد: حذف مالیات بر ارزش افزوده برای کالاهای وارداتی مشابه تولید داخل و جایگزینی آن با تعرفه واردات، می‌تواند به تولید داخل کمک کند.

بیشتر بخوانید

وزیر اقتصاد ۲۴۴ کلاس درس در جنوب سیستان و بلوچستان را افتتاح کرد
وزیر اقتصاد: سرمایه‌گذاری در آموزش، بنیانی برای رشد اقتصادی سیستان و بلوچستان است
دارایی‌های دولتی خارج از سیستان و بلوچستان؛ راهکار وزیر اقتصاد برای تأمین مالی این استان
پروژه ۳۸۵ میلیون دلاری اتصال چابهار به کریدور چین و پاکستان در دست پیگیری است
افتتاح ۲۴۴ کلاس درس و کلنگ‌زنی بیمارستان ۹۶ تختخوابی

افتتاح ۲۴۴ کلاس درس و کلنگ‌زنی بیمارستان ۹۶ تختخوابی

در سفر یک روزه وزیر اقتصاد به منطقه چابهار، ۲۴۴ کلاس درس در حوزه سواحل مَکُران و یک مجتمع آموزشی ۱۲ کلاسه در شهرستان کنارک بهره برداری و تفاهم‌نامه احداث یک‌هزار کلاس درس در جنوب استان منعقد شد.

به گفته میثم لکزایی مدیرکل نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان، ساخت یک‌هزار کلاس درس، افق روشنی برای ارتقای شاخص‌های آموزشی در جنوب سیستان و بلوچستان ایجاد خواهد کرد.

در ادامه این سفر، کلنگ بیمارستان ۹۶ تخت‌خوابی چابهار با حضور وزیر اقتصاد به زمین زده شد؛ این بیمارستان با زیربنای ۱۵ هزار مترمربع و اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان توسط شرکت پتروشیمی کیمیا صنعت مبنا و سازمان منطقه آزاد چابهار در ۲ سال احداث خواهد شد.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان به‌عنوان یکی از پهناورترین استان‌های کشور دارای سه میلیون و ۳۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۶ شهرستان است.

بندر چابهار به‌دلیل موقعیت راهبردی و دستیابی به آب‌های آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، حاشیه اقیانوس هند (آیورا) و جابه‌جایی کالا و مسافر به کشورهایی نظیر آسیای میانه دارد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل